Mijn naam is Karen van Zon en ik ben een enthousiaste gz-psycholoog en psychotraumatherapeut NtVP. In 1987 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam. In die tijd ben ik mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten en uitbouwen van het Autisme team Noord Holland.

Als projectmanager bij de Amsterdamse Vriendendienst “de Schieman” heb ik later meegewerkt aan het tot stand komen van de Stichting Amsterdamse Vriendendiensten.

Tijdens mijn werkzaamheden bij Amsta heb ik mij verder gespecialiseerd in de problematiek van mensen met een verstandelijke beperking en ernstige (gedrags)- en/of psychiatrische problematiek. Tegelijkertijd ben ik mij toen gaan verdiepen in onderzoek en behandeling van Trauma gerelateerde problematiek. Ik ben zowel EMDR practitoner Europe, TFCBT therapeut en  gecertificeerd Psychotraumatherapeut.

Ik heb brede ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van zowel kinderen als volwassenen met diverse complexe problematiek, met speciale aandacht voor kindermishandeling, in het bijzonder seksueel misbruik.

Al enige jaren ben ik als supervisor werkzaam voor de GZ-opleiding en sinds augustus 2018 ook als EMDR supervisor Kind en Jeugd /Volwassenen.

Naast mijn werk als therapeut heb ik in 2011 samen met een collega Ka-kwadraat theater opgericht. We hebben met veel plezier twee eigen voorstellingen gemaakt “Mag ik even lachen” een sociaal-maatschappelijk stuk over de zorg en “Mechanica”. Beide stukken waren onder regie van Ada Bouwman. We spelen regelmatig nieuwe stukken.

https://www.ka-kwadraat.nl